Voorbeelden


 

Door Instructrice Gabriëlle Bie Appels


Bekijk meer voorbeelden op facebook

 

voorbeelden zilverklei juwelen door Gabriëlle Appels

 

Dit zijn nog wat hangertjes die ik de laatste tijd gemaakt heb.

De sieraden zijn te koop in mijn Etsywinkel


De hanger links op de foto is gemaakt van bronsklei. Met Photoshop heb ik de kleur eruit gehaald omdat het dan mooier bij de rest paste. De echte kleur is bronskleurig. Alle andere juwelen zijn gemaakt van zilverklei.


Alle details zijn met de hand gevormd: de bolletjes, bloemetjes, blaadjes (ook die van de boom links), sliertjes en de zetkasjes van de zirkonen. Enkel het vlindertje op de zilveren hanger rechts komt uit een malletje.


De edelstenen zijn van links naar rechts: labradoriet, maansteen, labradoriet en kyaniet. Ik ben zot van stenen en ben blij dat het me nu eindelijk lukt om ze mooi te zetten. De kasjes van de stenen van de hanger midden links en die helemaal rechts zijn erop gesoldeerd na het afbakken.De kasjes van de 2de links en de 2de rechts zijn in de nog natte zilverklei geplaatst en na drogen mee gebakken met de zilverklei.


De zilveren hanger rechts in het midden is hol vanbinnen.


Ook aan de achterkant zijn deze hangers afgewerkt met details.


 

Door cursisten


Bekijk meer voobeelden van cursisten

 

voorbeelden zilverklei juwelen: ringenzilverklei sieraden voorbeelden: hanger, ring, oorbellenzilverklei voorbeelden door cursisten: oorbellen, ringen, hangers

 

De meeste van de  voorbeelden van zilverklei juwelen van cursisten zijn gemaakt door mensen die voor het eerst een workshop volgden, uitgezonderd de duif met het kleine duifje.

 

Dit is een symbolisch sieraad gemaakt voor de mama van een kindje dat geadopteerd zou worden. Voor het kindje hadden de mensen een duifje gemaakt dat van grootte tussen deze 2 in zat. De moeder en het kind zouden mekaar niet meer terug zien, tot het kind eventueel op zijn 18de zijn moeder zou willen zien.

 

De ringen links boven zijn gemaakt als trouwringen. Man en vrouw maakten ze voor elkaar. 

 

Het bolletje met "draad" op de 2de foto links boven is gemaakt met zilverklei spuitpasta op een kurken bolletje. Dit brandt weg in de oven en de steentjes op de 4de foto van links zijn kleine zirconia.

 

De steen links onder in de ring is een zirconium. Die is in de klei geplaatst en mee verhit op 800 °C. Zirconium kan daar, in tegenstelling tot edelstenen tegen.

 

Het steentje op de ring midden links onder is glas, nadien erop gekleefd.