Verloop - Workshop zilverklei juwelen maken

Verloop van de workshop juwelen maken 


schrijf je in voor een workshop juwelen maken met Art Clay Silver

 
Deze workshop juwelen maken met zilverklei duurt 4 uur. Nadat iedereen zich even voorgesteld heeft krijg je wat uitleg over zilverklei van Art Clay Silver.

Daarna wordt er een kort overzicht gegeven van hoe de workshop in vogelvlucht verloopt.

In een korte demonstratie wordt je getoond wat je zoal kan doen met Art Clay Silver: je ziet hoe hangers en oorbellen gemaakt worden, hoe ringen gemaakt worden op een ringstok en er wordt voorgedaan hoe je zirconia in de klei zet.

Je krijgt ruim de tijd om je ontwerp voor je sieraad voor te bereiden.

We maken eerst een basis met de zilverklei. Die wordt gedroogd en gevijld en daarna versierd. Aan hangers en oorbellen wordt voor jou een haak of lus gemaakt zodat je ze later kan ophangen aan een ketting of oorhaken. Voor steekoorbellen wordt de "rilstift", het stokje dus, onmiddelijk aan de achterkant in de natte klei aangebracht.

Als de juwelen helemaal af zijn worden ze nog een laatste keer gedroogd op de oven. Daarna worden ze gebakken op 820 ° C.

Alle juwelen komen wit uit de oven. We kunnen dat wit wegborstelen. Een andere mogelijkheid is zwarten, waarna we schuren met een schuursponsje.  Als laatste kunnen we eventeel polijsten.  Als je graag stukken gepolijst en stukken mat hebt kan je met de polijstnaald werken.

Na afloop ga je naar huis met een zelfgemaakt zilveren sieraad.

 

Lees meer over: Zilverklei

Naar de homepagina