Fimo juwelen en technieken

 

aanbod workshops

 

 

Fimo is de merknaam van een kleurrijke polymeerklei  (pvc-klei). Fimo bestaat in alle kleuren van de regenboog. In tegenstelling tot zilverklei is het nodig dat je deze fimoklei eerst warm kneedt. Dit is nodig om de structuur te verbeteren zodat ons fimosieraad na het verhitten sterk genoeg wordt om te dragen.

 

Een pastamachine is voor het werken met Fimo onmisbaar. Het afbakken gebeurt in een gewone huishoudoven op 130°C. Dit is grote voordeel van Fimo: je hebt geen dure zilverklei-oven nodig.

 

 

fimo juwelen met foto-transfer techniekhalsketting in fimo met etstechniek bedrukt  

 

 

Er zijn heel wat technieken die je kan gebruiken om sieraden te maken met fimo. Hierboven zie je enkele voorbeelden:  foto's transfereren, etsen en (rozen-) canes maken. Bovendien heeft gewoon wat experimenteren vaak de verrassendste resultaten.

 

detail Fimo halsketting etstechniek

 

 

Hiernaast een detail van de halsketting met geëtste tekening. Je kan je eigen tekeningen maken en op de ongebakken fimo etsen.

 

Deze techniek kan je leren in de workshop. Als je thuis je zwart-wittekening hebt stuur je die naar me op per e-mail. Ik druk ze tegen de workshop af met de juiste inkt en papier en jij kan ze in de workshop gebruiken voor je Fimo-ontwerp.

 

Voor het transfereren van foto's op fimo kan je wel kleurendruk gebruiken. Je kan dus alles op je fimo drukken wat je wil: je geliefden, die mooie vacantiefoto of een schilderijtje dat je zelf hebt gemaakt. Stuur het me door en ik maak er de juiste afdruk van om in de workshop te gebruiken.

 

 

 

fimo armband met caleidoscoop techniek

 

 

Het maken van canes is weer een hele wereld apart. Je kan er heel eenvoudige dingen mee maken maar ook heel uitgebreide caleidoscopen.

 

De armband met rozen bovenaan is gemaakt van eenvoudige canes. Deze hiernaast is al een ver doorgedreven caleidoscoop. Op deze manier kan je grote oppervlakten decoreren met een repititief patroon, bijvoorbeel dozen, boekenkaften enz.

 

Het grote geheim van deze techniek is werken met Skinner Blends. Dat zijn canes die we van de ene kleur in de andere, of van licht naar donker, laten overlopen . Ook dit kan je in de workshops komen leren.

 

 

 Fimo inrobox

                       

lees meer over fimo workshops

naar de homepage