Cursus Sieraden Maken

 

Basiscursus Sieraden maken met Art Clay Silver

Klik hier om je in te schrijven 

De basiscursus sieraden maken met Zilverklei duur ongeveer 4 uur. Eerst krijg je wat uitleg over art clay silver en word er uitgelegd wat je exact gaat doen in deze cursus. Daarna volgt een korte demonstratie over zilverklei. Wij laten je zien hoe je ringen, hangers of oorbellen kunt maken in zilverklei.

Cursus sieraden maken: Werk van cursist

Eerst maak je de basis voor je sieraad met de zilverklei. Deze word vervolgens gedroogd, gevijld en versierd. Aan hangers en oorbellen worden haakjes of lussen vastgemaakt zodat je ze later kan ophangen aan een ketting of aan je oren. Voor steekoorbellen wordt de "rilstift", het stokje dus, aan de achterkant in de natte klei aangebracht.

Vervolgens is het aan jouw om een mooi ontwerp te bedenken voor uw eigen zilveren sieraad. Dit kan uit eigen inspiratie komen maar je kunt ook de voorbeelden van anderen bekijken om je inspiratie te brengen. Als de sieraden helemaal afgewerkt  zijn worden ze nog een allerlaatste keer gedroogd boven op de oven. En daarna worden ze gebakken op een temperatuur van 820 ° C.

Alle sieraden komen helemaal wit uit de oven. Je kunt dan het wit eraf borstelen, het sieraad zwarten indien gewenst en als allerlaatste word je sieraad gepolijst tot het er prachtig uitziet! Dit doen we in een polijsttrommel of met een polijstnaald.

Na afloop van de cursus juwelen maken ga je naar huis met je eigen zelfgemaakte zilveren sieraad. 

Klik hier om je in te schrijven 

contact: 0498081375 of info@zilverjuweel.be

Lees meer over Zilverklei

Naar de homepagina